Referat: ÖT Smygehuk FF - Södra Sandby IF

ÖT Smygehuk FF 1-0 Södra Sandby IF (1-0)

1-0 Oliver Oliveros (Johan Hellström) 8 min

Varningar
Johan Hellström 31 min

ÖT Smygehuk vann sin andra raka seger på försäsongen när man besegrade division 5 laget Södra Sandby med 1-0. Väderförutsättningarna var inte de bästa då det regnade konstant under matchen vilket gjorde att det uppstod vattensamlingar lite varstans på planen. ÖT testade ett nytt spelsystem för allra första gången och våra första 20 minuter var fullständigt lysande. Södra Sandby var ärliga på sin hemsida och skrev att det kunde stått tennissiffror redan i paus. I den 8:e minuten driver Oliver Oliveros upp bollen och spelar den vidare till Johan Hellström som skarvar på djupet där Oliver Oliveros sprintar förbi sin försvarare och kommer fri från vänsterkanten. Oliver tittar upp och placerar kyligt in 1-0. Detta var Olivers 2:a mål i år. De första 20 minuterna rullar vi upp Sandby ordentligt och det ena friläget avlöser det andra. Men marginalerna var inte på vår sida. Sandby rycker upp sig under sista kvarten och tar över matchen lite grand. Första halvlek slutar olyckligt redan i den 41:a minuten då en Sandbyspelare fastar med dobbarna i gräset och vrider knät. Har för tillfälligt inga vidare uppgifter om den skadade spelaren mer än att läkaren trodde det var menisken som tagit skada. I början av andra halvlek gör vi en hel del byten vilket förrycker matchen en aning och Sandby kan ta över lite mer. Men de riktigt farliga målchanserna för Sandby uppstod inte förrän under de skälvande slutminuterna då det var nära flera gånger. ÖT håller undan och vinner med 1-0. Vårt nykomponerade mittfält och forwards spelar riktigt bra de första 20 minuterna där vi med teknik och finess luckrar upp Sandbyförsvaret gång på gång. Izzettin Adigüzel har inte jättemycket att göra men vi håller nollan vilket är viktigt. Fredrik Rosberg 18 år fick göra A-lagsdebut och spela sista halvtimmen. Assisterande tränaren Fredrik Mårtensson avtackades genom att han fick hoppa in under slutkvarten. En ny tjänst på jobb gjorde det omöjligt för Fredrik att fortsätta som ledare. I nästa träningsmatch väntar Södra Sandby IF på lördagen den 18:e februari klockan 15:00 på konstgräset i Anderslöv.